Remember: MIKA vine la B’ESTFEST

Unul dintre cei cunoscuti artisti din ultimii ani revine in Romania. Dupa showul exploziv de anul trecut, de pe litoral, Mika e pregatit sa aduca energia si bucuria muzicii sale in Bucuresti, la B’ESTFEST 2011. Va propun sa ne amintim cele mai importante momente din cariera lui.
Mika – pe numele sau real Michael Holbrook Penniman Jr. – s-a nascut in Beirut, in 1983, fiind al treilea copil dintr-o familie cu o mama libaneza si un tata american. La varsta de un an, parintii sai s-au mutat la Paris, la 9 ani, erau deja in Londra – a fost o copilarie destul de zbuciumata. De altfel, primul album al sau este dedicat acestei perioade. Insa mai avem pana acolo.

Dovedind un talent impresionant, Michael a inceput sa ia lectii de pian – prima piesa pe care a invatat-o a fost Les Champs Elysees de la Joe Dassin. Prima compozitie a sa se numeste Angry si a fost inspirata de Heart Shaped Box de la Nirvana.

Micul artist a inceput sa mearga la scoala insa avea probleme foarte mari cu copiii care glumeau pe seama lui. Era bolnav de dislexie asa ca a inceput sa invete acasa, cu mama lui. A urmat un colegiu din Kensington, Londra unde era seful corului si a inceput cursurile de la Royal College of Music, insa le-a abandonat pentru inregistrarea primului sau material.

Oamenii ii pronuntau numele gresit, astfel ca si l-a schimbat din Mica in Mika, pentru a fi mai usor de inteles. Muzica lui a devenit o afacere de familie, desi albumul a fost produsa de Casablanca Records. Sora lui, care este grafician si designer, a facut copertile pentru primele doua albume, cu tot cu logo si tot conceptul care a promovat produsul.

Desi a devenit cunoscut cu hit-singleul si videoclipul Grace Kelly, prima melodie lansata de Mika a fost Relax, Take It Easy, in 2006 – e in top 10 all time favourites in playlistul meu, am avut o perioada destul de lunga in care am avut-o ca ringtone la alarma asa ca ma trezeam cu ea. Piesa a fost compusa de artist si produsa de Greg Wells – a fost aleasa “song of the week” la BBC Radio 1 si a marcat lansarea unui EP – Dodgy Holiday – cu 4 cantece care au fost mai tarziu incluse pe albumul sau de debut.

In primele zile ale lunii ianuarie 2007, site-ul BBC l-a desemnat in fruntea topului Sound of 2007. Pe 7 ianuarie a fost lansat singleul Grace Kelly. Pe 21 ianuarie a ajuns no.1 in topurile britanice si s-a oprit acolo pentru 5 saptamani consecutive. De atunci, totul a fost istorie.

Albumul de debut – Life in Cartoon Motion – a venit in februarie si a generat o explozie uriasa in industria muzicala – aproape 6 milioane de discuri vandute, 7 saptamani de no.1 in topul vanzarilor europene, titlul de cel mai bine vandut artist (barbat) al anului, in toata lumea.

Sunt sigur ca stiti biografia artistului, mai departe, asa ca va las sa ascultati cel mai recent single lansat de pe al doilea album al sau – The Boy Who Knew Too Much. Ce-i drept, au trecut aproape doi ani de atunci. Piesa despre care vorbesc este Rain.

In curand, Mika urmeaza sa lanseze un nou album la care lucreaza de ceva timp. Se pare ca va fi mai simplist si nu va avea atat de multe mesaje ascunse. Pana atunci, il vom asculta LIVE pe 2 iulie, in zona Tunari, langa Bucuresti, in a doua zi de B’ESTFEST Summer Camp 2011.

Sursa: urban.ro

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

S-ar putea sa te intereseze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Google PageRank Checker

Asculta Live Radio Boss online


Radio Boss - Petrecere online


radio Online house


radio boss - dance


asculta radioboss dance cu winamp


asculta radioboss petrecere cu winamp


asculta radioboss house cu winamp