Lady Gaga a strans 1,5 milioane de dolari pentru sinistratii din Japonia

Cantareata americana Lady Gaga a anuntat, luni, ca a strans 1,5 milioane de dolari pentru familiile sinistrate din Japonia, din vanzarile de bratari din cauciuc pe care le-a lansat in urma cu doua saptamani.
Lady Gaga a lansat o linie de bratari din cauciuc alb, al caror design a fost realizat chiar de cantareata americana. Pe aceste bratari albe apare textul “Ne rugam pentru Japonia” – atat in limba engleza, cat si in limba japoneza -, dar si un simbol indragit de artista americana, renumita “monster claw” (gheara monstrului), un simbol pe care fanii il folosesc adeseori pentru a-si exprima dragostea pentru originala cantareata americana.

Lady Gaga a lansat aceste bratari, care se vand cu 5 dolari bucata, la trei zile de la seismul de pe 11 martie care a devastat Japonia, urmat de un tsunami care a facut 10.901 de victime.

“Ma bucur ca monstruletii mei (numele cu care cantareata isi alinta fanii, n.r.) au facut front comun pentru a-i ajuta pe cei afectati de aceasta tragedie teribila”, a declarat artista americana, aflata in prezent in turneu.

Lady Gaga a oferit jumatate din aceasta suma Crucii Rosii americane, iar cealalta jumatate producatorului de jocuri online Zynga, care, de la lansarea sa din 2009, strange bani in scopuri caritabile prin intermediul jocurilor video pe care le concepe.

in ultimele doua saptamani, internautii din lumea intreaga au strans peste 2,5 milioane de dolari pentru sinistratii din Japonia, cumparand obiecte virtuale in cadrul unor jocuri online create de compania Zynga, precum FarmVille si CityVille.

impreuna cu sumele adunate de Lady Gaga, totalul strans de compania Zynga se ridica la 3,25 milioane de dolari, care vor fi donate sinistratilor japonezi prin intermediul fundatiei Save the children (http://www.savethechildren.org/japanzynga).

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei, pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism inregistrat vreodata in acest arhipelag, avand magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizica (USGS). Seismul a provocat un tsunami si a fost urmat de replici puternice. Acest seism este al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 si pana in prezent.

Sursa: mediafax.ro

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

S-ar putea sa te intereseze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Google PageRank Checker

Asculta Live Radio Boss online


Radio Boss - Petrecere online


radio Online house


radio boss - dance


asculta radioboss dance cu winamp


asculta radioboss petrecere cu winamp


asculta radioboss house cu winamp