Biografie Shakira

Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll s-a nascut pe 2 februarie 1977 in Barranquilla, tatal sau fiind de origine libaneza, iar mama de origine italo-spaniola. Numele sau, Shakira, provine dintr-un cuvant arab ce are semnificatia “gratios”. La numai 13 ani se muta impreuna cu familia la Bogota, Columbia, iar un an mai tarziu lanseaza primul disc, “Magia”, la casa de discuri Sony. Albumul a avut un succes moderat, la fel ca si urmatorul material, “Peligro”.

Acesta este momentul cand Shakira se orienteaza catre actorie, detinand un rol in telenovela columbiana “El Oasis”. Se reintoarce la muzica in 1995 cu albumul “Piez Descalsos”, cu care isi castiga faima. Hitul acestui album este “Estoy Aqui”.

Putin mai tarziu il cunoaste pe Emilio Estefan Jr., care devine producatorul executiv al urmatorului sau album. “Donde estan los ladrones?” a fost o productie uriasa pentru Shakira, costul sau fiind de peste 3 milioane de dolari americani. Succesul a fost si el la fel de mare, albumul fiind considerat cel mai bun din cariera artistei. Amestecul inedit de muzica rock si muzica latina a fost punctul foarte al albumului. Hiturile albumului sunt “Ciega, Surdomuda”, “Inevitable” si “Ojos asi”. Datorita succesului, Shakira inregistreaza un album live, “MTV UNPLUGGED”. In acest moment Shakira era foarte cunoscuta printe vorbitorii de limba spaniola. Si pentru ca Shakira vorbeste atat spaniola cat si engleza, araba, portugheza si italiana si poate dansa din buric, dans pe care l-a invatat de la bunica ei libaneza, decide sa atace si alte teritorii.

Urmeaza lansarea albumului “Laundry Service”, precedata de super succesul piesei “Whenever, Wherever”. Albumul a fost lansat si cu melodii in limba spaniola tocmai pentru a atrage si fanii de pana atunci ai Shakirei. “Laundry Service” a fost considerat unul dintre cele mai bune albume ale anului 2002.

Pentru fanii vorbitori de limba spaniola, in 2002 se lanseaza si albumul “Grandes Exitos” ce contine cele mai bune melodii ale interpretei. In acelasi timp, Shakira sustine un turneu mondial denumit “Tour of the Mongoose” pentru promovarea albumului “Laundry Service”. Numele turneului provine de la faptul ca mangusta este singurul animal ce poate ucide o cobra, fara a muri de la veninul acesteia.

Turneul s-a intins pe o perioada de doi ani, reprezentand si o pauza discografica pentru interpreta, acoperita prin re-lansarea albumului “Laundry Service” cu subtitlul “Washed and Dried” ce contine remixuri si videoclipuri si a unui album live denumit “Live and Off the Record”.

Dupa incheierea turneului, Shakira a inceput lucrul la noi piese pentru un viitor album, avand in scurt timp nu mai putin de 60 de melodii in engleza si in spaniola. Douazeci dintre piese au fost selectate si impartite in functie de limba pentru a forma doua albume. Ambele lansate in 2005, albumul in limba spaniola “Fijacion Oral Vol.1” fiind lansat in iunie iar cel in limba engleza “Oral Fixation Vol.2” , urmand a fi lansat in luna noiembrie. Primul hit este duetul cu Alejandro Sanz, “La Tortura”.

Galerie Foto: Shakira
Site oficial: www.shakira.com

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Google PageRank Checker

Asculta Live Radio Boss online


Radio Boss - Petrecere online


radio Online house


radio boss - dance


asculta radioboss dance cu winamp


asculta radioboss petrecere cu winamp


asculta radioboss house cu winamp