Biografie Robyn Rihanna Fenty

Galerie Foto: Rihanna
Robyn Rihanna Fenty ,nascuta in 1988 pe 20 februarie, cunoscuta dupa numele de scena Rihanna este o artista R&B din insulele Barbados.

Rihanna a dat lovitura in vara lui 2005, cu “Pon de Replay” – un cantec omniprezent precum soarele in Caraibe. Melodia a scos-o brusc din anonimat si a facut-o superstar, asa cum “Get Busy” il facea faimos pe Sean Paul.

Cantecul i-a folosit mai mult decat toate concursurile de frumusete castigate in adolescenta – frumoasa cu piele ciocolatie si ochi verzi a ramas cunoscuta doar in Indiile de Vest, pana cand “Pon de Replay” a facut-o celebra.

Cariera muzicala a inceput dintr-o pura intamplare – Evan Rogers (faimos producator) isi petrecea vacanta in insulele Barbados. Cineva i-a facut cunostinta cu Rihanna, si, dupa ce i-a “simtit” talentul si potentialul, i-a propus fetei sa imprime cateva cantece.

Primele ei melodii demo au ajus la Jay Z – boss-ul Def Jam Records, au starnit interesul si Rihanna a fost invitata sa semneze un contract.

In vara lui 2005 Def Jam a lansat “Pon de Replay” – primul single de pe discul de debut al Rihannei – “Music of the Sun”. Era un mix de ritmuri de Carraibe si urban-pop. Piesa a prins aproape instantaneu si a atentat la primul loc in topul Billboard, reusind sa ajunga pana pe locul 2 in conditiile in care albumul “Music of the Sun” nu fusese inca lansat.

Al doilea album a aparut in 2006 – “A Girl Like Me”, la doar opt luni de la discul de debut. “A Girl Like Me” a debutat pe locul 4 in Statele Unite si pe 6 in Marea Britanie iar melodia aleasa sa-l promoveze – “SOS” a urcat pe cea mai inalta pozitie in Billboard Hot 100. Si urmatorul sau cantec “Unfaithfull” a patruns fara probleme in Top 10, dar piesa cu nr trei aleasa sa promoveze “A Girl Like Me” – “We Ride” – nu s-a bucurat de un succes la fel de mare.

Rihanna si-a facut debutul pe marele ecran cu un rol pasager in “Bring It On – All Or Nothing” iar pentru a doua jumatate a lui 2007 pregateste un nou album, care va fi mai aproape de Dance decat de R&B. Se zvoneste ca pentru acest album ea lucraza cu Jermaine Dupri, Timbaland, Diddy si Scott Scorch.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Google PageRank Checker

Asculta Live Radio Boss online


Radio Boss - Petrecere online


radio Online house


radio boss - dance


asculta radioboss dance cu winamp


asculta radioboss petrecere cu winamp


asculta radioboss house cu winamp